Home Technical Issues

Keep losing connection, rubber-banding even though internet is fine

MimzyLittleMimzyLittle Member Posts: 7
edited August 2 in Technical Issues

Ever since the last update I keep losing connection, rubber-banding and lagging even though my internet is fine. I've gotten forced out of the game multiple times as well and now after losing connection and being forced back to the menu screen, it's giving me a penalty and now my game is locked for 23 minutes. I'm playing on ps4.


Also before the update my matches ran smoothly, I've never lost connection in a match like this before unless my wifi genuinely timed out (which is very rare). I usually play as survivor.

Comments

  • KhaineGBKhaineGB Member, Mod Posts: 2,997

    Saw another user say that deleting their local save file (should be safe since it pulls from the server) has fixed the issue.

    But you should really, really, really NOT use wifi for gaming.

  • MimzyLittleMimzyLittle Member Posts: 7

    I'm not playing on a computer I'm playing on console.

  • MimzyLittleMimzyLittle Member Posts: 7

    And before the update even with wifi my game ran fine.

  • KhaineGBKhaineGB Member, Mod Posts: 2,997

    It's still absolutely not recommended, even on console. Wifi is WAY too susceptable to outside influence that can cause lag/drop outs.

    But if you're on console, there probably isn't much you can do other than reboot your router, then the console and see if that helps.

Sign In or Register to comment.